top of page

ORTOPEDIJA MAXXMEDIC

Updated: Nov 12, 2022


Da bi čovek mogao da se kreće, radi, sedi... potreban je zdrav koštano – mišićno – zglobni sistem. Kretanje daje smisao životu. Bolesti skeletnog sistema nastaju postepeno; kosti, zglobovi i mišići počnu da se degenerišu, a da to godinama ne osećamo. Kada se već jednom bolest javi, promene su često u odmakloj fazi. Tada počinje lečenje koje je dugotrajno i neizvesno. Nekada, u težim slučajevima, završava se nepokretnošću ili ugradnjom veštačkih zglobova. U slučaju traume (povređivanja) promene nastaju trenutno. Prelomi, iščašenja zglobova i kidanje mišića, tetiva i ligamenata dovode odmah do fizičke nesposobnosti, i tu lečenje mora da započne odmah. U slučaju kašnjenja, posledice mogu biti trajne, nekada i fatalne.

U Poliklinici „MAXX MEDIC“ možete proveriti stanje svojih zglobova, dobiti pravovremenu i tačnu dijagnozu i terapiju. Naši ortopedi, radiolozi, reumatolozi i fizijatri mogu obaviti razgovor sa Vama, postaviti dijagnozu, odrediti terapiju i dati savet kako da se ponašate u slučaju bolesti ili povrede, te pratiti efekat terapije. U Poliklinici „MAXX MEDIC“ se obavljaju klinički pregledi, ultrazvučna dijagnostika i primenjuju se savremeni terapijski principi. Možemo Vam pomoći propisivanjem lekova, davanjem injekcija u bolno mesto i zglobove (tzv. „blokade“), fizikalnim procedurama. Primenjuje se savremena ortopedska terapija u vidu aplikovanja lekova u obolele zglobove i mesta povređivanja mišića i tetiva. Preparati hijalurona i PRP su samo deo savremene terapije. Efekat PRP (Plazma obogaćena trombocitima) je već dobro poznat; PRP je savremen terapijski princip u lečenju degenerativnih oboljenja i povreda, kojim može da se značajno produži trajanje i funkcija zglobova, regeneriše hrskavica i produži vreme do ugradnje „veštačkog zgloba“. Uz to, potpuno je neškopdljiv za organizam i aplikuje se pod kontrolom ultrazvuka. U vrhunskom sportu je terapija PRP godinama zastupljena i rezultati su izvanredni.

U Poliklinici „MAXX MEDIC“ se leči i trauma lokomotornog aparata, od momenta povređivanja do završetka lečenja. Ukoliko je to potrebno, mogu se uraditi i manje hirurške intervencije u lokalnoj anesteziji. Obavljaju se i korektivne intervencije na šakama i stopalima, odstranjuju izrasline, sve vrste promena na koži, urasli nokti, korekcija preloma, odstranjivanje stranih tela, postavljanje i skidanje gipsane imobilizacije. U Poliklinici „MAXX MEDIC“ se mogu aplikovati i ortopedska pomagala (ortoze, steznici, držači za ruku...) uz pregled i savet ortopeda. Dijagnostika i lečenje osteoporoze se obavlja pod kontrolom reumatologa i ortopeda, po potrebi i fizijatra.

bottom of page